Ereksiyon Problemleri
Ereksiyon Problemleri
Ereksiyon olma probleminiz varsa yalnız değilsiniz. İngiltere’de ereksiyon problemi olan 2 milyondan fazla erkek var. Doktorlar bütün gün bu dertten muzdarip erkekleri muayene ediyor. Doktorunuzla görüştüğünüzde size yardımcı olabilecek tedavileri önerecektir.
Ereksiyon problemi nedir?
Bir çok erkek bazı yerlerde ereksiyon olma problemi yaşarlar. Bir çok şey buna neden olabilir. Bir çok erkek için ereksiyon problemi bazı fiziksel nedenlerden dolayı olur. bir yaralanma, hastalık ya da hormonal problemler ereksiyon problemlerine neden olabilirler. Bazı ilaçlar bir yan etki olarak ereksiyon problemlerine yol açabilirler.
Fakat duygu durumunuz da önemli bir rol oynar. Stres, mutsuzluk ve depresyon bütün bunlar ereksiyon problemlerine neden olur.
Belirtileri nelerdir?
Ereksiyon problemli bazı erkekler her zaman ereksiyon olmazlar. Bazıları için bu problem yaşanır ve geçer. Bazı erkekler ereksiyon olabilir fakat tatmin edici bir cinsel ilişki için yeterli değildir ya da yeteri kadar uzun sürmez.
Ereksiyon problemi olan erkekler sıklıkla yardım almak için soru sormaktan hoşlanmazlar.
Fakat doktora görünmenizin en az iki iyi nedeni var. İlki, size yardımcı olabilecek tedavilerin olması, ikincisi ereksiyon problemleri diyabet ve kalp hastalıkları gibi ciddi sağlık sorunlarının erken uyarısı olabilir.Ereksiyon problemi olan çok az erkekte bu durumlar olabilir. Fakat doktorunuz güvenliğiniz için başka bir sağlık sorunu olup olmadığını kontrol etmek için testler yaptırmanızı isteyecektir.
Tedavi yöntemleri nedir?
Çoğu erkekte tekrar eski günlerdeki gibi ereksiyon olmalarını sağlayan tedavi yöntemleri bulunur. Nadir olarak yan etkileri olan ereksiyon problemli ilaçları ereksiyonu kötüleştirmez.Yaklaşık dört saatten daha uzun süre ereksiyon oluyorsanız hemen bir tıbbi yardım almanız gerekir.Uzun süre ereksiyon olmak da penisinize zarar verebilir.
İlaç tedavileri
Muhtemelen ereksiyon tedavisi ile ilgili ilaçların isimlerini duymuşsunuzdur. Tablet olarak alabilirsiniz.Cinsel ilişkiye girmeden önce yarım saat ve bir saat arasında onları almanız gerekir. Bu ilaçların işe yaradığını gösteren bir çok araştırma vardır.
10 erkekten 8’inde veya 7‘sinde daha sert,daha uzun süren bir ereksiyon olmasına yardımcı olur. Cinsel birlikteliğinizden eşiniz ve sizin daha çok zevk almanıza yardımcı olabilir.Bu ilaçlar ereksiyon probleminize neden olan şeyin bir sorun olmadığı zaman işe yarar.
Kalp sorunuz, prostat kanseri, diyabet ya da omuriliğinizden bir yaralanma geçirmişseniz bile muhtemelen yardımcı olacaktır.Bazı erkekler de yan etkilerini görürler fakat genellikle hafiftir. Baş ağrısı, mide ekşimesi yüzde kızarma gibi etkiler görülebilir.
Bu yan etkiler genellikle erkekler için tedaviyi devam ettirmeyi engelleyecek kadar kötü değildir. Bu ilaçları alırken nadir olarak erkeklerde bazı görme kayıpları olmaktadır.
Bu ilaçların görme yeteneğinize zarar verip vermediği konusunda yeterli bir çalışma yok. Fakat bu ilaçları alırken görmenizde bir sorun yaşarsanız hiç vakit kaybetmeden yardım almalısınız.
Sildenafil, tadalafil, ya da vardenafil gibi ilaçları nitratlar denilen ilaçlarla birlikte almak tehlikeli olabilir. Tansiyonunu çok düşebilir hatta hayatınızı tehlikeye atabilir. Nitratlar, anjina denilen bir kalp rahatsızlığının tedavisinde kullanılır. İsosorbide dinitrate, isosorbide mononitrate,ve gliseril l trinitrate (nitrogliserin de denir) bazı örnekleridir.
Tedavi olmak
Ereksiyon probleminiz duygularınız veya düşüncelerinizle bağlantılıysa ve fiziksel bir problem değilse doktorunuz bir psikoterapi tavsiye edebilir. Terapiyi tek başınıza veya eşinizle alabilirsiniz. Psikoseksüel terapilerde bir danışman problemlerinizi dinler ve size tavsiyeler verir.
Örneğin, eşinizle rahatlama yollarını bulabilmenize yardımcı olabilir ya da cinsel ilişki boyunca vücudunuzdan gelen hislerinizi yorumlamanızı öğretebilirler.
Bireylerarası terapi hayatınızdaki önemli olayları ve ilişkileriniz hakkında konuşmanızı kapsar.Bilişsel davranış terapi mantıksız düşüncelerden uzak durmayı ve sorunlarla mücadele etmenin yollarını bulmanıza yardımcı olan uygulamalı bir tedavidir.
Ereksiyon problemleri için konuşma tedavileri üzerine yapılan çok fazla araştırma bulunmamaktadır. Bir çalışmada bireylerarası terapi ve pisikoseksüel terapilerin kisiye sağladığı faydalar araştırıldığında, bireylerarası terapi gören 10 erkekten 8’i, psikoseksüel terapi gören 10 erkekten 4‘üyle karşılaştırıldığında bir yıl sonra kendilerini daha iyi hissetmişlerdir. Fakat bu tür tedavilerle ilgili çalışmalar çok az çalışma vardır.
Diğer tedaviler
Gingseng ve yohimbin, ereksiyon problemleri için bitkisel tedavilerdir.
Bazı araştırmalar bu tedavilerin yardımcı olduğunu gösterir fakat bu tedavileri denemeden önce mutlaka doktorunuzla konuşmanız gerekir.Bitkisel tedavileri diğer ilaçlarla karıştırarak alındığında yan etkileri olur. Antidepresan alıyorsanız yohimbini almamalısınız. Yüksek tansiyon, böbrek, karaciğer ve kalp sorunlarına yol açabilir.10 erkekten yaklaşık 3’ünde veya 1‘inde daha sık idrara çıkma ihtiyacı, baş ağrısı ve huzursuzluk hissi gibi yan etkileri vardır.Yohimbin üzerine yapılan küçük bir çalışmada bir kişi yüksek tansiyon gözlendiği için ilacı bırakmıştır.Diğeri kişi de taşikardi (anormal kalp çarpıntısı) olduğu için bırakmıştır.
Gingseng üzerine yapılan araştırmalar yan etkileri hakkında bahsedilmemektedir. Ancak gingseng bazı ilaçlarla karıştırılmamalıdır. Örneğin, diyabet için bazı ilaçlar alıyorsanız kanınızda şekeri düşürebilir. Varfarin ve diğer kan inceltici ilaçlarla birlikte alındığında tek alındığında ki etkiyi göstermezler.
Ereksiyon Probleminiz varsa?
Katlanmak zorunda olduğunuz bir şey olarak ya da yaşınızın ilerlemesine bağladığınız ereksiyon probleminiz olduğu düşüncesinde olabilirsiniz.
Fakat çoğu erkek için işe yarayan tedaviler vardır. Tedavi olursanız, ereksiyon sorununuz ve seks hayatınız muhtemelen daha iyi olacaktır. Cinsel zevk almanın ve vermenin bir çok yolunun olduğunu da unutmamak gerekir. Eğer bir partneriniz varsa, sizin yaşadığınız bu zorlukları anlamasına ve size bunlarla birlikte yaklaşmasıda çoğu zaman yardımcı olur.
Yazar: Dr. Bedri Ergun TOPSEVER
Makale Tarihi: 05/05/2011
Lİften Zengin Diyet Nedir | |
Tüp Bebek Aşamaları | |
EHEC (E.Coli) | |
Kilo Verirken Nelere Dikkat Edilmeli | |
H3N2 Virüsü Nedir |
Erkekte Kısırlık | |
Penisin Şekil Bozuklukları | |
Testis Kanseri Nedir | |
İdrarda Kan (Hematüri) | |
Prostat Hastalıkları |
Tweet |
|