- Angina Pektoris (Kalp Ağrısı)
- Atriyal Fibrilasyon Nedir
- Hipertansiyon
- Kalp Hastalıkları için risk değerlendirmesi
- Kalp Hastalıklarından Korunmada Beslenme Önerileri
- Kalp Krizi
- Kalp Krizinden Korunma ve Tedavi Yöntemleri
- Kalp Sağlığı
- Koroner Anjiografi Nedir
- Koroner Arter Hastalıkları
- Koroner By- Pass Nedir
- Perikardit (Kalp zarı iltihabı) Nedir
- Yüksek Kolesterol
Hastalık Rehberi > Kardiyoloji
Angina Pektoris (Kalp Ağrısı)
Angina Pektoris (Kalp Ağrısı) Bu bilgi koroner arter hastalıklarının neden olduğu kararlı angina pektoris üzerinedir. Düzenli bir seyri olduğu için kararlı olarak adlandırılır. Angina’nın en yaygın şeklidir.
Atriyal Fibrilasyon Nedir
Atrial Fibrilasyon Nedir Atrial fibrilasyon Atrial fibrilasyon insanlarda en sık görülen kalp ritmi bozukluğudur. Bu durum sizi inme ve diğer sorunlar için risk grubuna dâhil eder. Atrial fibrilasyon için kullanılan bir diğer terim A-fib’dir.
Hipertansiyon
Yüksek Tansiyon Hipertansiyon sürekli anormal derecede yüksek olan kan basıncıdır. Tansiyon atardamarlarınızdaki kanın basıncıdır. Kan dolaşımı, içerisindeki basıncın sürekli olarak değiştiği kapalı bir sistemdir.
Kalp Hastalıkları için risk değerlendirmesi
Kalp Hastalıkları için risk değerlendirmesi nedir? Kalp için risk değerlendirmesi denilen tıbbi araştırma yöntemi kalp krizi (MI) veya inme (stroke) gibi bir kalp-damar olayı geçirme olasılığınıza işaret ettiği kanıtlanmış bir grup test ve sağlık faktörlerini içerir.Bu son yılların en güncel hastalıklarından biri olan kalp-damar hastalıklarını değerlendirmek amacı ile kullanılan bir dizi testi içerir.
Kalp Hastalıklarından Korunmada Beslenme Önerileri
KALP HASTALIKLARINDAN KORUNMADA BESLENME ÖNERİLERİ Kalp hastalıkları Amerika dahil, tüm ülkelerde ölümlerin birinci derecede nedenidir.Kadınların daha az olmakla birlikte her iki cinste de görülen kronik bir hastalıktır. American Heart Association ( Amerikan Kalp Derneği ) kalp hastalığı nedenleri arasında; sigara içme, yüksek kan basıncı, yüksek kan kolestrolü ( > 200 mg/dl ), yetersiz egzersiz,obezite,şeker hastalığı,stres,fazla alkol tüketimi,doğum kontrol hapı kullanımı ( sigara içenlerde ), genetik , yaşın 55 üzerinde olması, siyah ırk ve menopoz gibi etmenlerin bahsetmektedir.