- Alzheimer Hastalığı (Demans-Bunama)
- Baş Ağrıları
- Beyin Tümörleri
- Epilepsi
- Felç Nedir (İnme-Stroke)
- Gerilim Tipi Baş Ağrısı
- Menenjit Nedir
- Migren
- Multipl Skleroz
- Nöropatik Ağrı Nedir
- Parkinson Hastalığı
- Spina Bifida Nedir
- Trigeminal Nevralji Nedir
- Yüz Felci
- Şeker Hastalığının Nörolojik Etkileri Nelerdir
Hastalık Rehberi > Nörolojik Hastalıklar
Alzheimer Hastalığı (Demans-Bunama)
Alzheimer hastalığı ve Demansın diğer türleri Yaşlandığımızda birçoğumuzun unuttuğu şeyler olur. Alzheimer’sanız ya da demansın başka türlerinden bir hastalığınız varsa, unutkanlıklarınız ileri derecede artmaya başlar, bu belirtiler zamanla daha da kötüleşir. Bu durum hem Alzheimer’ lı kişi için hem de onunla ilgilenen ve yaşayanlar için çok büyük bir sıkıntı olabilir.
Baş Ağrıları
BAŞ AĞRILARI Baş ağrısı, sağlıkta en sık karşılaşılan şikayetlerin başında gelir. Erkeklerin %93’ü, kadınların ise %99’u hayatları boyunca en az bir kez baş ağrısından şikayetçi olurlar. Baş ağrısı çoğu zaman hiçbir özel hastalığın göstergesi olmamakla birlikte, nadiren başka hastalıkların seyrinde ortaya çıkar; seyrek olarak da hayatı tehdit edici bir durumun ilk belirtisidir.
Beyin Tümörleri
KANSER NEDİR ? Kanser; 100’den fazla çeşidi olan bir hastalık grubudur. Kanseri anlamak için normal hücrelerin nasıl kanserli hücrelere dönüştüğünü anlamak faydalı olacaktır. Sağlıklı hücreler, vücut büyümesi-bölünme ve yenilenme işlemlerini ve aynı zamanda hasarlı hücrelerin tamirini de yaparlar.
Epilepsi
EPİLEPSİ Epilepsi Nedir? Epileptik nöbet beyinde zaman zaman ortaya çıkan anormal elektriksel boşalımların sonucu olarak görülen geçici nörolojik disfonksiyon dönemidir. Epilepsi, halk arasındaki adıyla sara, yineleyen nöbetler ile karakterize ve sıklıkla geçici bilinç kayıplarına neden olan bir durumdur. Ancak bilinç kaybı her zaman oluşmaz.
Felç Nedir (İnme-Stroke)
Felç nedir? Felç, beyni etkileyen bir rahatsızlıktır. Çok tehlikeli olabilir ve acil tedavi edilmesi gerekir. Fakat birçok kişi zaman geçtikçe tam bir iyileşme gösterir.