- Akalazya Nedir
- Çölyak Hastalığı Diyeti
- Ülser ve Gastrit Diyeti
- Ülseratif Kolit Nedir
- Crohn Hastalığı
- Dalak Büyümesi (Splenomegali) Nedir
- Gastroözofageal Reflü Hastalığı
- Hepatit A Nedir
- Hepatit B ve aşı olmalı mıyım
- Hepatit C Nedir
- Kabızlık
- Karaciğer Biyopsisi Nedir
- Karaciğer Yağlanması
- Karaciğerinizi Korumak İçin
- Kolonoskopi Nedir
Hastalık Rehberi > Gastroenteroloji

Kabızlık
Kabızlık Kabız olmak halsiz ve rahatsız hissetirebilir. Daha fazla lifli yiyecek yemek, daha fazla sıvı tüketmek ve bazı hassas egzersizler yapmak işe yarayabilir. İşe yaramazsa laksatif almanız gerekebilir, fakat bu mümkün olduğunca kısa süre için olmalıdır.

Karaciğer Biyopsisi Nedir
Karaciğer Biyopsisi Nedir Karaciğer biyopsisi; karaciğerden doku örneği elde etmek için parça alınmasıdır. Neden Karaciğer Biyopsisi Yapılır? Karaciğer biyopsileri genellikle karaciğeri değerlendirmek için yapılır: Anormal kan testleri (örneğin, kan karaciğer enzimlerinde yükselme, yüksek bakır veya demir) Karaciğerin büyümesi veya yağlanması durumunda Karaciğer hastalıklarının şiddetini görmek için Karaciğer hastalıklarının tedavisi için bir ilerleme kaydedilip edilmediğini anlamak için Karaciğerde bir kitle varsa Bir karaciğer nakli sonrası karaciğeri değerlendirmek için Risk Faktörleri Eğer sizin için bir karaciğer biyopsisi planlanıyorsa , doktorunuz olası komplikasyonları size anlatacaktır. Genel anlamda görülebilecek komplikasyonlar: Ağrı (yaygın) Kanama (nadir) Enfeksiyon (nadir) Safra kesesi ve bağırsak perforasyonu (nadir) Akciğer delinmesi (nadir) Komplikasyon riskini arttıran faktörler şunlardır: Sigara içme Biyopsiden Önce Fizik muayene , kan testleri, ultrason gibi bazı ön tetkikleri doktorunuz sizden isteyecektir.

Karaciğer Yağlanması
Karaciğer Yağlanması Nedir? Yağlı karaciğer, karaciğer hücrelerinde aşırı yağ bulunmasıdır. Bu tek başına bir hastalık değildir, bir bulgudur. En yaygın nedenleri aşırı kilo, alkol,ilaç kullanımı ve diyabet (şeker) hastalığıdır.

Karaciğerinizi Korumak İçin
.0pt;"> KARACİĞERİNİZİ KORUMAK İÇİN 1. Süt ve yoğurdun az yağlı olanını (light) tercih ediniz.

Kolonoskopi Nedir
Kolonoskopi nedir? Kolonoskopi kolon (kalın bağırsak) içini değerlendirmek için gözle (genellikle bir gastroenterolog tarafından) yapılan bir tetkiktir. Kolonoskopi, 160 cm. uzunluğunda, ucunda kamera ve ışık kaynağı ile yaklaşık bir parmak kalınlığında esnek bir tüptür.