- Alkol Bağımlılığı
- Anksiyete Bozukluğu (Kaygı Bozukluğu)
- Anoreksiya Nervoza
- Çocuklarda ve Gençlerde Sosyal Anksiyete (Kaygı) Bozukluğu
- Bağımlılık
- Delirium Nedir (Akut Beyin Yetmezliği)
- Depresyon
- Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB) Nedir
- Kronik Yorgunluk Sendromu Nedir
- Obsesif Kompulsif Bozukluk
- Panik Bozukluk (Panik Atak)
- Stres Nedir ve Belirtileri Nelerdir
- Tepkisel Bağlanma Bozukluğu
- Uykuda Konuşma Nedir
- Şizofreni Nedir
Hastalık Rehberi > Psikiyatri

Panik Bozukluk (Panik Atak)
PANİK BOZUKLUK (Panik Atak) Panik bozukluğu kendiliğinden, beklenmeyen panik atak oluşumu ile belirlidir.Panik ataklar çarpıntı ve takipne gibi bedensel belirtilerin eşlik ettiği,genellikle bir saatten kısa süren şiddetli anksiyete veya korku periodlarıdır. Günde bir çok ataktan bir yıl boyunca birkaç atağa kadar değişir.

Stres Nedir ve Belirtileri Nelerdir
Stres Nedir Belirtileri Nelerdir ? Stres hepimizi etkiler. Hayatımızda bizleri zorlayan durumlarda bir ilişki ile başa çıkmada, çocuğunuzla yaşadığınız sorunlarda, mali problemlerde, iş yerinde yoğun çalışma durumlarında stres belirtileri görülebilir. Aslında stres her yerdedir.

Tepkisel Bağlanma Bozukluğu
Tepkisel Bağlanma Bozukluğu Tepkisel Bağlanma Bozukluğu, beş yaşından önce başlayan ve sosyal ilişkilerde sorunlar ile kendini gösteren bir gelişim bozukluğudur. Bağlanma bozukluğu olarak da söylenmektedir. Temel özelliği çocukluğun ilk yıllarında çocuğa bakan kişi ile çocuk arasında sağlıklı bağlanmanın gerçekleştirilememiş olmasıdır.

Uykuda Konuşma Nedir
Uykuda Konuşma Uykuda konuşma veya sayıklama Parasomnia olarak bilinen uyku boyunca görünen davranış bozukluklarından biridir. Uykuda konuşma veya sayıklama çok yaygın olduğu için bir sağlık sorunu olarak kabul edilmez. Gece konuşmaları genelde zararsızdır ancak dinleyen kişiler için bazen kaba hatta saldırgan olabilir.

Şizofreni Nedir
Şizofreni nedir? Şizofreni, genel itibariyle akıl sağlığıyla ilgili uzun dönemli bir rahatsızlıktır. Eğer şizofrenseniz, beyniniz diğer insanlarınkinden farklı bir şekilde işliyordur. Bu durum sizin düşüncelerinizi, duygularınızı ve dünyayı deneyimleme şeklinizi etkiler.