- Mide Ülseri Nedir
- Abdominal Aort Anevrizması Nedir
- Akdeniz Anemisi (Talasemi) Nedir
- Anafilaksi Nedir
- Ağız Kokusu (Halitosis)
- Bayramda Şeker Hastaları ve Tansiyon Hastaları için Beslenme Önerileri
- Diyabet
- Diyabetik Ayak ve Tedavisi
- Diyet Diyabet (Şeker Hastalığı) de neden önemlidir
- Gaz Rahatsızlıkları için Beslenme Önerileri
- Gaz Sancıları ve Aşırı Gaz Problemi
- Gut Hastalığı
- Gut Hastalığı ve Diyet
- Gıda Zehirlenmesi
- Gıda İntoleransı Nedir
Hastalık Rehberi > İç Hastalıkları

Gaz Sancıları ve Aşırı Gaz Problemi
Gaz Sancıları ve Aşırı Gaz Problemi İnsanın sindirim sisteminde oluşan gaz miktarı kişiden kişiye ve gıdalara göre değişir. Bu nedenle normal gaz tanımı da zordur. Her bireyin sindirim kanalında gaz oluşur fakat gazı çıkartmak utandırıcı ve rahatsız edici olabilir.

Gut Hastalığı
Gut Hastalığı Gut ürik asit yükseliği ile seyreden ağrılı ve güçten düşüren bir durumdur. Yüksek kan ürik asit düzeyleri (hiperürisemi denir) olan herkes de gut gelişmeyebilir. Hiperürisemisi olan hastalarda neden Gut hastalığı gelişip gelişmediği tam olarak açıklanamamıştır.

Gut Hastalığı ve Diyet
Gut Hastalığı ve Diyet Gut Hastalığında öncelikle pürinden yüksek gıdaların alımını azaltın: Azaltılması gerekenler: Et Kaynakları: Et ürünlerinin yanında karaciğer, böbrek, uykuluk, kalp ve sakatat ürünleri Balık Kaynaklar: Deniz ürünleri, balıklar,çupra,levrek,ton, yengeç, ringa balığı, uskumru, balık yumurtası, sardalye, karides Bitki Kaynaklar: yeşil sebze yaprakları, domates, kuşkonmaz, karnabahar, bezelye, yeşil fasulye, baklagiller, fındık, mantar, erik, yerfıstığı Diğer Kaynaklar: çay, çikolata, kepekli ekmekler ve tahıl, yulaf ve yulaf unu, maya ve bira mayası, dondurma, aromalı / gazlı içecekler Et ve balığı gün başına yaklaşık 100g dan fazla porsiyonlarda tüketilmemesi gerektiğini bilin ve her gün tüketmeyin. Hamur işleri, yağlar: Mümkün olduğunca yağlı ve kızartılmış gıdaları sınırlayın Düşük pürin içeren gıda seçenekleri : Beyaz ekmek, az yağlı süt ve süt ürünleri, işlenmiş tahıllar, patates, pirinç, makarna, meyve ve meyve suları, diğer sebzeler Sıvı özellikle su, bol bol su için Çay ve kahveyi günde 2 bardak ile sınırlandırmak gerekir.

Gıda Zehirlenmesi
Gıda Zehirlenmesi Nedir ? Gıda zehirlenmesi mide bulantısı, kusma ve ishale yol açan bir hastalıktır. Gıda zehirlenmesi bazı mikrop, bakteri, virüs ya da parazit içeren besinleri tüketmenin sonucunda oluşur. Örneğin Salmonella bakterisi gıda zehirlenmelerine yol açar.

Gıda İntoleransı Nedir
Gıda İntoleransı Nedir? Sağlıklı olduğunu düşündüğümüz birçok besin, vücudumuzda olumsuz etkiler yaratıyor olabilir. Örneğin çok sağlıklı olduğunu düşündüğümüz bir yiyecek eğer vücudumuz tarafından sindirilemiyor ise, vücudumuz bu yiyeceklere karşı tepki vermeye başlar. Bu olumsuz etki "Gıda İntoleransı" olarak adlandırılır ve vücutta kilo almadan, birçok kronik rahatsızlığa kadar olumsuz etkilere yol açar.